Η Κεφαλονιά

Η Κεφαλονιά είναι το μεγαλύτερο και ένα από τα πιο ελκυστικά νησιά του Ιονίου. Ιδανικό για γαλήνιες διακοπές, η ομορφιά του ασύγκριτου τοπίου της Κεφαλονιάς σίγουρα θα σας μαγέψει , καθώς η καθαρή φυσική ομορφιά σκιαγραφείται σε όλο το τοπίο. Συγχρόνως, τα υπολείμματα ενός αρχαίου πολιτισμού δημιουργούν μια αινιγματική και ενδιαφέρουσα ατμόσφαιρα που σε συνδυασμό με τη μοναδική νοοτροπία των κατοίκων συνθέτουν ένα αμάλγαμα τελειότητας.
Η Κεφαλονιά βρίσκεται στην καρδιά του Ιονίου πελάγους, μεταξύ του νησιού της Λευκάδας (στο βόρειο μέρος) και του νησιού της Ζακύνθου (στο νότιο μέρος), σε μια πολύ κοντινή απόσταση από το νησί της Ιθάκης.
ΕΚΤΑΣΗ: 781 τετραγωνικά χιλιόμετρα.
ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ: 32.500
ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ: Αργοστόλι

ΜΟΡΦΟΛΟΓΙΑ
Το Νησί της Κεφαλονιάς έχει μια πολύ ιδιαίτερη μορφολογία, με αινιγματικές σπηλιές, παράξενους βράχους, πλαγιές με δέντρα, ασημένιες ακτές και επιβλητικά βουνά.

ΕΠΟΧΕΣ
Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, που θεωρείται ως υψηλή περίοδος τουριστικής προσέλευσης στο νησί, η Κεφαλονιά γίνεται τουριστικό κέντρο που προσελκύει επισκέπτες από όλο τον κόσμο.

ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ
Η γέφυρα του Δράπανου, οι καταβόθρες, ο φάρος των Αγίων Θεοδώρων, το μοναστήρι του Αγίου Ανδρέα και το βουνό Αίνος, στο Αργοστόλι.
Το μοναστήρι της Παναγίας των Θεμάτων στην Αγία Ευφημία.
Το ενετικό κάστρο και το τείχος, καθώς επίσης και η εκκλησία του προφήτη Ηλία στην Άσσο.
Το μοναστήρι της Παναγίας των Σισσίων, η εκκλησία της Αγίας Μαρίνας και τα χωριά Μαρκόπουλο, Μουσάτα και Ελειού στα Βλαχάτα.
Το κάστρο παλαιόκαστρο, το σπίτι του Λασκαράτου, τα μοναστήρια της Παναγίας στον Κεχριώνα, Παναγίας στο Κορωνάτο, Αγίας Παρασκευής, Κηπουραίων και Ταφιού και η περιοχή της Κοντογεννάδας στο Ληξούρι.
Η εκκλησία της Αγίας Παρασκευής στα Λουρδάτα.
Το μοναστήρι της Παναγίας του Ατρου και τα κυκλώπεια τείχη στον Πόρο.
Η εκκλησία του Αγίου Σπυρίδωνος, το ρωμαϊκό λουτρό, το μοναστήρι της Παναγίας των Αγριλίων και η αρχαία πόλη στη Σάμη.
Η εκκλησία της Παναγίας, τα χωριά Λακήθρα και Κουρκουμελάτα και το Ενετικό Φρούριο του Αγίου Γεωργίου στα Σβορωνάτα.
Τα ερείπια του ρωμαϊκού μεγάρου, οι καταστροφές του Δωρικού Ναού του Απόλλωνα και το παλαιό χωριό στη Σκάλα.
Τα ερείπια του παλαιοχριστιανικού Ναού, το μοναστήρι της Παναγίας της Πλατυτέρας, η εκκλησία του Αγίου Γερασίμου και τα αρχαία πέτρινα λουτρά στο Φισκάρδο.

ΜΟΥΣΕΙΑ
Το αρχαιολογικό Μουσείο, η Κοργιαλένιος Βιβλιοθήκη και η συλλογή Βυζαντινών εικόνων στο Αργοστόλι.
Η Δημοτική βιβλιοθήκη με συλλογή από βιβλία πολύ παλιών εκδόσεων στο Ληξούρι.

ΦΥΣΗ
Η λίμνη του Κουτάβου και η σπηλιά του Αγίου Γερασίμου στο Αργοστόλι.
Η πολύ γνωστή Κουνόπετρα και το σπήλαιο Δρακοσπηλιά στο Ληξούρι.
Η πηγή του Καραβόμυλου και τα σπήλαια: Ζερβάτη, Μελισσάνη, Δρογκαράτη, Αγγαλάκι στη Σάμη.
Το σπήλαιο Σάκος στη Σκάλα.
Τα σπήλαια στο Φισκάρδο.

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ/ΑΝΑΨΥΧΗ
Αν διαθέτεις βάρκα θα έχεις την ευκαιρία να επισκεφθείς όλες τις ακτές της Κεφαλονιάς ή του γειτονικού νησιού της Ιθάκης. Μπορείτε να αγκυροβολήσετε στη μαρίνα του Φισκάρδου, Σάμης, Αργοστολίου, Αγίας Ευφημίας, Ληξουρίου και Πόρου.

ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ
Στο Νησί της Κεφαλονιάς μπορείς να βρεις πολυάριθμες παραδοσιακές ταβέρνες, εστιατόρια, καφετέριες και μπαρ για να διασκεδάσεις.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Το θεατρικό φεστιβάλ στις 15 Ιουλίου, ο εορτασμός της Ένωσης των Επτανήσων με την υπόλοιπη Ελλάδα στις 21 Μαΐου, οι πολιτιστικές εκδηλώσεις κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού και η λιτανεία του Αγίου Γερασίμου στις 16 Αυγούστου και στις 20 Οκτωβρίου στο Αργοστόλι.
Το πανηγύρι της Παναγίας στις 15 Αυγούστου στην Αγία Ευφημία, στο Ληξούρι και στην Άσσο.
Οι πολιτιστικές εκδηλώσεις του καλοκαιριού στον Πόρο.
Το πανηγύρι της Παναγίας των Αγριλίων στις 23 Αυγούστου στη Σάμη.
Το πανηγύρι του Αγίου Γερασίμου στις 16 Αυγούστου, το καρναβάλι, η Καθαρά Δευτέρα, ο εορτασμός της Πρωτομαγιάς και οι αθλητικές εκδηλώσεις κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού στη Σκάλα.
Το πανηγύρι της Παναγίας στις 8 Σεπτεμβρίου στο Φισκάρδο.

ΤΟΠΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ
Στο Νησί της Κεφαλονιάς μπορείς να αγοράσεις θυμαρίσιο μέλι , το πολύ γνωστό κρασί ρομπόλα, τυροκομικά προϊόντα, κέικ, κουλούρια με γλυκάνισο και άρωμα από τα πεύκα του Αίνου.


 

 

Κρατήσεις

Προτάσεις

Δείτε τις ειδικές προσφορές μας

trip advisor

Σχόλια Επισκεπτών

 

choose language Greek version English version

Επιλογή Γλώσσας